wie ben ik

Het gezicht achter deze website is van Johan Overvest. Op de naaststaande foto, zit mijn jongste zoon op mijn schouder bij het Henschotermeer (inmiddels is hij een tiener).

Ambitie
Ik werk om verkeersproblemen op te lossen. Mijn interesse en ambitie ligt in het werken aan verkeer zonder herrie, stank, gevaar en ruimtevretend landgebruik. Goede fietsvoorzieningen, aantrekkelijk openbaar vervoer, horizontale lift en het tegengaan van hinder en gevaar van auto's (en vliegtuigen). Mijn belangstelling ligt in de relatie die verkeer heeft met onze leefomgeving. En ik ben voor behoud van natuur en de bossen.

Opleiding
Afgestudeerd aan de HTS op Elektrotechniek en daar werkervaring in opgedaan, vooral in tekenwerk bij diverse werkgevers. Via
een "ondergronds" adviesburo kreeg ik ervaring met kabels en leidingen, cartografie en landmeten, wegbeheer en civiele techniek. Autodidactisch leerde ik veel bij over milieu, ruimtegebruik en verkeer. Tot slot volgde ik met succes een post-HBO opleiding in de Verkeerskunde. vanaf begin 2008 werk als verkeerskundige. Ruim 9 jaar bij een kleine gemeente, via een uitwisseling mocht ik 4 maanden verkeerskundig projectleider zijn bij een provincie en nu werk ik in een studentenstad.

Levensloop
Geboren en getogen in een dorpje aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug. Vroeger heb ik veel gezworven door de beboste heuvels, en ben ervan gaan houden. Inmiddels getrouwd en heb een gezin met drie zoons en woon in een grote plaats aan diezelfde Heuvelrug.  

PS:
Deze website is mede mogelijk gemaakt door G. Kok, die de automatisering verzorgt (bedankt!)
En ik heb een naamgenoot. Over hem, zie zijn interessante website op: http://newsolar.nl/over-ons/